Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…απαγόρευση των μετατάξεων του Προσωπικού Ασφαλείας


ΠΡΟΣ:
ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ κ. Γιώργο Τριανταφύλλη
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΣ κ. Μιχάλη Τσερέκλα
ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΟΠΑΦΕ κ. Αλέξανδρο Μπουρανόπουλο

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…απαγόρευση των μετατάξεων
 του Προσωπικού Ασφαλείας


Κύριοι Διευθυντές,
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Ασφάλεια της ΔΕΗ, εδώ και χρόνια, με εγκληματική ευθύνη των προηγούμενων διοικήσεων έχει αφεθεί στην μοίρα της, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τα περιουσιακά στοιχεία της Επιχείρησης… Οι υποδομές στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι απαρχαιωμένες, οι ελλείψεις σε προσωπικό παραμένουν τεράστιες (με βάση σχετική μελέτη του πρώην ΤΑΕ και ΠΣΕΑ, φτάνουν στα 700 άτομα προσωπικό πανελλαδικά), ενώ η υφιστάμενη διοικητική διάρθρωση αποδεικνύεται αναποτελεσματική, αφού δε νοείται  στις μέρες μας υπηρεσία Ασφάλειας, σε Επιχείρηση του βεληνεκούς της ΔΕΗ, ΜΗ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ. Διακρίνουμε τον τελευταίο καιρό μια σοβαρή και ειλικρινή προσπάθεια εκ μέρους της διοίκησης στα ζητήματα Ασφαλείας, ωστόσο παρατηρούμε και μια σειρά από «παθογένειες» του παρελθόντος, οι οποίες δεν βοηθούν στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων…
Μια απ’ αυτές είναι οι πιέσεις εκ μέρους κάποιων λίγων ευτυχών μικρονοϊκών (δυστυχώς και συνδικαλιστών), οι οποίοι αντιλαμβάνονται τον συνδικαλισμό, ως μετερίζι εκβιαστικών ρουσφετολογικών απαιτήσεων. Ο Σύλλογος μας κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει την αναβάθμιση των υπηρεσιών Ασφαλείας της ΔΕΗ, ζητώντας:
-Την αναβάθμιση του υφισταμένου Προσωπικού Ασφαλείας και την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της εμπειρίας και της πολύ υψηλής επαγγελματικής του επάρκειας.
-Την διαρκή, ολοκληρωμένη, πιστοποιημένη από τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευση στις σύγχρονες μεθόδους και διαδικασίες φύλαξης.
-Την δημιουργία προϋποθέσεων αμοιβαίας κινητικότητας μεταξύ του Προσωπικού Ασφαλείας και του Δ/Ο προσωπικού για καλύτερη αξιοποίηση προς όφελος της Επιχείρησης, αφού η σωστή αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση του από άλλο προσωπικό της Επιχείρησης, θα ελαχιστοποιήσει μέχρι και θα εξαλείψει την προσφυγή σε τρίτους (εργολάβους).
-Και την απαγόρευση μετατάξεων του Προσωπικού Ασφαλείας σε άλλες ειδικότητες, μέχρι να βρεθεί φόρμουλα, ώστε να καλυφτούν τα τεράστια κενά…
   

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γεν. Γραμματέας


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ                                                       ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου