Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Η τακτική της διοίκησης τινάζει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ στον Όμιλο ΔΕΗ

Η διοίκηση της ΔΕΗ αιφνιδιαστικά σήμερα οδήγησε σε ναυάγιο τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η σημερινή στάση της διοίκησης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις βασικές αρχές που είχαν συμφωνηθεί στις πρόσφατες συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της εταιρίας όσο και με τον αρμόδιο υπουργό.
Το ναυάγιο προέκυψε όταν κατά τη σημερινή συνάντηση τα στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ παρουσίασαν σχέδιο προτάσεων που περιλαμβάνει νέες περικοπές για τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ, όταν ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί που πήγαν τα 5,5 δισ. ευρώ που περιέκοψαν από τους μισθούς των εργαζόμενων την τελευταία πενταετία.
Πιθανότατα θέλουν να δημιουργήσουν νέες συνθήκες προετοιμάζοντας το έδαφος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού για εξασφάλιση των θέσεων και σχέσεων εργασίας.
Εκτός και εάν αποτελεί ευθεία εντολή και άμεση παρέμβαση του Υπερταμείου ,που είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΔΕΗ, στις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ.
Σε κάθε περίπτωση η στάση της διοίκησης Παναγιωτάκη δυναμιτίζει περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα ενόψει της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και οδηγεί αναπόφευκτα στη σύγκρουση.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλει να διαβεβαιώσει τους εργαζομένους στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ πως θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι από την επαμφοτερίζουσα τακτική της διοίκησης της ΔΕΗ και να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημείωση: Έρχεται το πλήρες κόψιμο του ΤΡΟΦΕΙΟΥ... Έρχονται διάφοροι βαπτισμένοι "εξορθολογισμοί" (έτσι είχε βαπτίσει την μείωση των μεταβλητών ο Χατζηαργυρίου)... Έρχεται "εκσυγχρονισμός" εργασιακών σχέσεων, μείωση λειτουργικού κόστους (μέσω βαπτισμένων απολύσεων)... Και βέβαια έξαρση εργολαβιών... (αυτές δεν κοστίζουν) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου