Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση ΠΑΣΠΑ ΔΕΗ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΔΕΗ κ. Γεώργιο Στάσση


Συνάδελφοι
Σήμερα Παρασκευή 3-1-2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου μας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΔΕΗ κ. Γεώργιο Στάσση. Στην συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων κ. Γεώργιος Δαμάσκος.

Συζητήθηκαν εκτενώς, όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν την Ασφάλεια των Εγκαταστάσεων και του Ανθρώπινου Δυναμικού της Επιχείρησης, καθώς και τα κλαδικά αιτήματα του Σωματείου μας.
Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, έχει σφαιρική άποψη και ιδιαίτερη εμπειρία για τα θέματα που αφορούν τον Κλάδο μας, μέσα από την δραστηριότητα του σε διάφορες πολυεθνικές. Εκεί που η Ασφάλεια αποτελεί ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και όχι δραστηριότητα Γ διαλογής...
Του αναφέραμε πόσο υποβαθμισμένη σαν αντικείμενο είναι η Ασφάλεια στη ΔΕΗ, σε σχέση με ότι συμβαίνει σε ανάλογες Επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Επισημάναμε την ανάγκη επικαιροποίησης του θεσμικού πλαισίου και της Οργάνωσης του αντικειμένου, με βάση τα διεθνή πρότυπα. Τέλος σημειώσαμε ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης προσαρμογή στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την Ασφάλεια και διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα.
Εντός λίγων ημερών θα του καταθέσουμε και σχετικό γραπτό ΥΠΟΜΝΗΜΑ, ώστε να είναι και γραπτώς κατατεθειμένες οι απόψεις του Συλλόγου μας, όσον αφορά την επικείμενη αναδιάρθρωση και ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ του αντικειμένου της Ασφάλειας στον Όμιλο ΔΕΗ.

                     Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

            Βασιλάκης Αριστοτέλης                                                         Δημόπουλος Αθανάσιος

1 σχόλιο: