Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τα «πράσινα» παραμύθια για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Ενώ μέσω θερινής ραστώνης και μουντιάλ, θα εισαχθεί για συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Πρόκειται για τις ρυθμίσεις που προβλέπουν την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» με τελικό σκοπό τι άλλο; Το ξεπούλημα της…
Και γιατί λέω ξεπούλημα; Η "μικρή" ΔΕΗ βάσει του νομοσχεδίου παίρνει μια σειρά από φιλέτα που φτιάχτηκαν από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Μεταξύ αυτών η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Αμύνταιο Ι & ΙΙ, ισχύος 600MW, η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύoς 330MW, η άδεια ηλεκτροπαραγωγής για τον σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW, τον μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο υδροηλεκτρικό σταθμό στα Βαλκάνια τον ΥΗΣ Θησαυρού, τον ΥΗΣ Πλατανόβρυσης, τον ΥΗΣ Πουρναρίου, από τον οποίο εκτός όλων των άλλων αρδευεται όλη η Άρτα, καθώς και μια σειρά άλλα φιλέτα τα οποία θα χαριστούν έναντι πινακίου φακής.
Υποτίθεται λοιπόν ότι το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων…, ειδικά από τους «φωστήρες» του ΠΑΣΟΚ… Να υπενθυμίσω πως το σχέδιο το εμπνεύστηκε η γνωστή HSBC, ο «σύντροφος» Παπακωνσταντίνου, με την συμβολή του τωρινού αντάρτη Πάρι Κουκουλόπουλου και των λοιπών πράσινων κηπουρών…
Οι πράσινες διαρροές κάνουν λόγο για βουλευτές στα κάγκελα που προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν, ανυποχώρητους δήθεν, όπως άλλωστε έπραξαν και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν μια χαρά θα το ψηφίσουν και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
Με επίκεντρο το ξεπούλημα της ΔΕΗ, μίας ακόμα επιχείρησης στρατηγικής σημασίας και κυρίως κοινής ωφελείας, η συγκυβέρνηση στήνει μία ακόμα παρωδία προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό ότι παλεύει και μάχεται νυχθημερόν για τα συμφέροντά του. Ήδη έχουν μοιραστεί οι ρόλοι στους επίδοξους αντάρτες, οι οποίοι μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα δώσουν τα ρέστα τους… Με υποσχέσεις στους ψηφοφόρους, απειλές στη συγκυβέρνηση και άλλα  επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Την κρίσιμη ώρα όμως θα επέλθει η «κυβερνητική φώτιση» και όλοι οι τζάμπα μάγκες θα επιστρέψουν στο κυβερνητικό μαντρί για να ολοκληρωθεί το σίριαλ.
Μία ακόμα κοροϊδία θα έχει λήξει επιτυχώς. Το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ θα έχει παραχωρηθεί σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με προίκα τους περίπου 2 εκατ. πελάτες που αντιστοιχούν στο ποσοστό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου