Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΔΕΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μετά από 2 δεκαετίες διαρκούς αφαίμαξης της «ιερής αγελάδας» που λέγεται ΔΕΗ, ήρθε η ώρα για το colpo grosso της δικτατορίας των αγορών, σε βάρος της.

Η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, θα επιφέρει απώλεια του κρατικού ελέγχου στο μεγαλύτερο ασημικό του Ελληνικού κράτους. Αυτό σημαίνει πρακτικά την οριστική ΡΗΞΗ στην άρρηκτη σχέση εδώ και δεκαετίες, ανάμεσα στην ΔΕΗ και στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Έχουμε γράψει πολλές φορές πως ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι κυβερνήσεις, ποτέ δεν αντιλήφθηκαν τις γιγάντιες επιχειρηματικές δυνατότητες της Επιχείρησης στην οποία εργαζόμαστε.

Την έβλεπαν ΠΑΝΤΑ σαν ακόμα «κομματικό πλυντήριο» ή σαν ένα ασημικό, πάνω στο οποίο έκαναν deal με τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Έχουμε γράψει πολλές φορές πως η ΔΕΗ θα πρέπει να μετατραπεί σε μια ανεξάρτητη Επιχείρηση, στην οποία επιχειρηματίας είναι το κράτος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλήφθηκε το πρώτο σκέλος, αλλά απεμπόλησε εντελώς το δεύτερο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ κάθε καλή προαίρεση και στρατηγικός σχεδιασμός.

Για να τα κάνουμε λιανά. Δεν έχει καμία ΑΞΙΑ σε μια περίοδο που η ΔΕΗ, μέσα από ευμενείς συνθήκες που δημιούργησε μόνη της, να απεμπολεί το επιχειρηματικό της πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Η ΔΕΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!!!

              ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ να φτιάξει μονάδες.

              ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ να γιγαντώσει το ποσοστό της στις ΑΠΕ.

              ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ να εκσυγχρονίσει τα δίκτυα της.

              ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ να αποκρούσει τον πόλεμο που γίνεται στους λιγνίτες.

              ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ να επεκταθεί επιχειρηματικά στα Βαλκάνια.

              ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες, όπως το Φυσικό Αέριο, η ηλεκτροκίνηση και οι τηλεπικοινωνίες.

              ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ να εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Γράφαμε από το 2010 ακόμα που οι πρώτες μνημονιακές υπογραφές ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ την ΔΕΗ, πως Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΕΦΤΑΣΕ. Από τότε μέχρι σήμερα ΔΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ. Τις ΧΑΣΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ. Διότι ο αντίπαλος ήταν ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ και επειδή πολλοί συνάδελφοι μέσα από την κοινωνία ΔΕΗ, προσκολλημένοι στις αγκυλώσεις των ατομικών και των κομματικών τους συμφερόντων, «ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΝ» με τον ΕΧΘΡΟ.

Η έκφραση ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΗ, είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Διότι εμείς οι φύλακες διαχρονικά στοχοποιηθήκαμε – τις περισσότερες φορές άδικα – και ατσαλωθήκαμε σαν χαρακτήρες απέναντι σε συμφέροντα.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Αν θέλουμε να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΜΑΧΗ θα πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Να ξεχάσουμε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

ΚΟΜΜΑ μας είναι ΜΟΝΟ η ΔΕΗ και ΜΟΝΟ αυτή.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου